Tungt arbete

Arbetsskador är 50 procent vanligare i byggbranschen än i övriga branscher. Skador av påfrestande arbetsställning är mycket vanliga. Undersökningar visar att varannan byggnadsarbetare arbetar minst 2 timmar per dag i olämplig arbetsställning.

Testa din kunskap

Har du burit runt på en älg?

Byggnadsarbetet innebär ibland att du måste lyfta tunga saker, t ex cementsäckar, gipsskivor och kakelplattor. Men har du koll på hur mycket du lyfter? Om du flyttar en cementsäck varje arbetsdag ett helt år. Har du då flyttat på en:

Säker kunskap

Några vanliga belastningsrisker

  • Att arbeta från stege någon längre stund är inte bra för kroppen.
  • En plan yta att stå på ger bättre förutsättningar för en bra arbetsställning.
  • Långvarigt arbete med skruvdragare kan medföra belastningsskada i nacke och skuldra om muskeln i axeln inte hinner återhämta sig.
  • Att arbeta med armarna över axelhöjd i längre perioder ökar belastningen.
  • Borrning, mejsling och montage i tak är typiska riskarbeten.
  • Använd skivhiss och stativ för handvertyg som avlastar vid arbete i tak.

Säkert produktval

Ramirent hjälper dig förebygga belastningsskador

 

Eldriven gipskärra, Ramirent

Eldriven gipskärra
Hos Ramirent kan du hyra en eldriven gipskärra som underlättar de korta transporterna av gipsskivor och annat material. Med den eldrivna kärran kan en ensam person transportera upp till 1600 kg. Batteriet klarar utan problem en dags normal drift.

Gipsinlyft
Att lyfta in gipsskivor på våningsplan som inte är öppna i taket kan vara riskfyllt, komplicerat och tungt. Hyr gipsinlyft hos Ramirent så blir arbetet enklare, säkrare och mer ergonomiskt.

Skivhiss, Ramirent

Skivhiss
Skivhissen håller gipsskivorna på plats mot väggen eller taket medan du skruvar fast dem. Du slipper tunga lyft och dåliga arbetsställningar till en låg hyreskostnad. 

Fodervagnslyft
Mycket energi och tid går åt till att lyfta, kasta och skyffla material i containrar. Det slipper du helt om du hyr fodervagnslyft från Ramirent. Avfallet centreras automatiskt i containern ingen behöver stå i containern och skyffla efteråt. 

Verktygsstativ, Ramirent

Verktygsstativ
Borrmaskiner, skruvdragare och andra handverktyg som du hyr hos Ramirent kan utrustas med verktygsstativ och förlängingshandtag. Du slipper arbeta med armarna över axelhöjd vid borrning och montering i tak, vilket förebygger belastningsskador i nacke och skuldror.

maskiner med ATC, Ramirent

Maskiner med ATC
Att borra i betong med kraftiga handverktyg innebär en skaderisk om borret fastnar i armeringen och vrider maskinen ur händerna på användaren. Ramirent erbjuder borrhammare med ATC (aktiv vridmomentskontroll) som frikopplar motorn omedelbart.

Hos Ramirent hittar du produkterna,
utrustningen och säkerhetsråden. Välkommen in!

Här finns Ramirent